På nedervåningen av Dykarbaren hittar ni både den legendariska baren och matplatserna tätt ihop. Mitt emot, precis vid strandkanten, finns en mysig uteservering där man har bra spanläge både på besökande till land och angörande båtar. På uteserveringen sitter man gärna kvar till sent och njuter av ljumma sommarkvällar i sorlet från kvällens puls och hör vågorna rulla in över sanden.

Våra gäster består av såväl lokala stamgäster, som turister från jordens alla hörn. Dykarbaren ägs och drivs sedan mer än 20 år tillbaka av samma ägare med familj, som fortfarande brinner för att ge gästen det där lilla extra – riktigt bra mat lagad från grunden, välskakade cocktails och drinkar från bra råvaror, samt ett välsorterat utbud av olika sorters öl och vin. En pärla i skärgårdsmiljö alla vill hitta.

HISTORIA

  • Fastigheten Dykarbaren är från 1921. Det har alltid funnits olika verksamheter i huset t.ex. har det varit både livsmedelsaffär och diversehandel. Kanske hade också NK sommarfilial här eller så var det i systerhuset som ligger granne..
  • På 80-talet höll man dykutbildningar på Sandhamn. Dykarbarens mellanvåning blev då teorisal och på nedre botten växte en café- och barverksamhet fram.
  • 1996 gavs en kokbok ut ”23 djupa andetag”.
  • 2019 reveterades fasaden om till originalskick